Участниците в тазгодишното 18-то издание на конкурса PR Приз ще

...
 Участниците в тазгодишното 18-то издание на конкурса PR Приз ще
Коментари Харесай

Още 10 дни за подаване на проекти в PR Приз 2018


 Участниците в тазгодишното 18-то издание на състезанието PR Приз ще разполагат с още 10 дни, с цел да подадат кандидатурите си на http://bdvo.org/pr-приз-2018/. Крайният период в състезанието, проведен от Българското сдружение за връзки с обществеността (БДВО), се удължава до 28-и април. Публичните представяния на проектите-участници ще се проведат на 11-и, 12-и и 13-и май, а церемонията по награждаването на спечелилите ще се организира на 22-и май в Sopharma Towers.

Журирането тази година ще протече по друг метод. Шестнайсетте категории ще имат петима разнообразни оценители, само че ще се резервира традицията те да бъдат най-благоприятен микс сред изявени представители от професионални организации в областта на връзките, неправителствения бранш, медиите и университетските среди. За първи път в журито влизат и ръководителите на сродните организации Николай Караджов, изпълнителен шеф на Българска асоциация на информационните организации (БАКА), Росен Мисов, изпълнителен шеф на Българска асоциация на рекламодателите (БАР) и Христо Христов, ръководител на националната IAB асоциация по цифрови връзки. По към този момент одобрена традиция членове на журито остават ръководителите на Българската асоциация на ПР организациите (БАПРА) Катя Димитрова и на Българската академична асоциация по връзки (БААК) проф. Милко Петров, както и основният секретар на рекламния фестивал Mediamixx Георги Кузмов. Неправителственият бранш ще бъде показан от шефа на Българския дарителски конгрес (БДФ) Красимира Величкова, а медиите от Максим Майер, публицистичен шеф и шеф на сп. „ Мениджър “, Надя Маринова, основен редактор и ръководещ управител на b2b медия, Ина Георгиева, основен редактор на сп. „ Твоят бизнес “ и Кирил Вълчев, радио водещ в „ Дарик радио “.

„ Годината беше доста динамична и това се вижда в разнообразните и забавни кандидатури, които получихме досега. Наред с обичайните категории за продуктови и корпоративни връзки, корпоративна обществена отговорност, вътрешни, цифрови, спешни връзки и така нататък, тази година ще наградим и план за създаване на работодателска марка, както и организация и вътрешен информационен екип на годината “, разяснява Мила Миленова, ръководител на УС на БДВО и ръководител на журито на PR Приз 2018. Тя ще бъде единственият член на журито, който ще прави оценка плановете във всички категории.

Конкурсът PR Приз отличава достиженията на информационните експерти и отдели у нас. Провежда се всяка година от 2001 насам. Благодарение на дългогодишната си история и високото публично доверие, PR Приз се трансформира в един от най-значимите състезания в областта на връзките, а премиите на журито имат тежестта на едни от най-високите оценки в бранша.

Списък на всички конкурсни категории:

Корпоративна информационна акция

Стратегическа информационна акция за реализиране на бизнес цели, за създаване на корпоративен облик и ръководство на корпоративна известност.

Кампания за стабилно развитие/ корпоративна обществена отговорност

Кампания за корпоративна обществена отговорност/ стабилно развиване на организация от бизнес бранша, предопределена за одобряване на полезности и/или отбрана на публично потребна идея и инициирана от бизнес организация.

Комуникационен план в неправителствения бранш

Кампания на организация от неправителствения бранш, инициирана от неправителствена или благотворителна организация за одобряването на значими полезности и/или защитаваща публично потребна идея.

Комуникационен план в обществения бранш

Кампания, проведена от институция или организация от обществения бранш, сполучливо употребила информационни принадлежности за показване на активността си пред публиките и/или за разпространение на обособени планове с социална значителност.

Зелени връзки и градска среда

Кампания или план, осъществена от бизнес или нестопанска организация, ориентирана към подобряването на околната и/или на градската среда.

Проект за вътрешни връзки

Комуникационна акция или план, ориентирани към вътрешните публики на дадена организация, институция или компания.

Комуникационен план за артикул или услуга

PR акция за показване на нов или действителен артикул или услуга на българския пазар.

Специално събитие

Специално събитие като детайл от информационна тактика или предмет на независима стратегия. В категорията може да вземат участие също събития, които са част от акции, участващи в друга категория на състезанието.

Комуникационен план на медия

Кампания за представянето на медии и/или показване на съответен техен план пред целевите публики. Всички планове на медии са задължени да аплайват в категория „ Комуникационен план на медия ”, а журито ще реши каква премия да даде на тези планове и към коя от останалите категории да ги причисли.

Кризисни връзки

Реализация на стратегия или план по спешен PR и решение на информационни проблеми.

Дигитална акция или план

PR акция или част от информационна акция, осъществена в интернет среда, употребяваща всички благоприятни условия, предоставени от интернет, за реализиране на заложените цели и резултати.

Комуникационна акция за работодателска марка/ Employer Branding

Кампания за създаване на работодателска марка и одобряване на организацията като добър шеф измежду вътрешни и външни за нея публики.

Имиджмейкинг

Кампания за създаване на личен имидж и ръководство на лична известност. В тази категория могат да бъдат представяни и планове за създаване на облик на политик или политическа партия.

Комуникационна организация на годината

Отличава достиженията на информационни организации във връзка с осъществени изключителни информационни акции за клиенти и за одобряването на личната им репутация; към този момент реализирани триумфи, удостоени с признанието на общността; политики и осъществени триумфи в привличането и развиването на служители; развиване на бизнеса им, привличане на нови и развиване на връзките с клиенти. Оценката в тази категория се повлиява от оценките на плановете, показани в другите категории на състезанието.

Вътрешен информационен отдел на годината

Отличава достиженията на вътрешни информационни отдели във връзка с осъществени изключителни информационни акции, независимо или с поддръжката на информационни организации, към този момент реализирани триумфи, удостоени с признанието на общността; политики и осъществени триумфи в привличането и развиването на служители; позитивно развиване на обществения облик на организацията, към която принадлежат. Оценката в тази категория се повлиява от оценките на плановете, показани в другите категории на състезанието.

Студентски информационен план

Отличава работата на бъдещите информационни експерти. В категорията може да се включат студенти по PR, реклама, маркетинг или друга подобаваща специалост след втори приключен курс като показват PR стратегия или проект за PR акция, развита за задачите на курсов план. Представеният в състезанието план би трябвало да дава отговор на условието за размер, годно за конкурсните категории за акции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР